Ads 468x60px

вторник, 1 ноември 2011 г.

Ръководство за начинаещи инвеститори на имоти под наем

Тъй като инвестициите на фондовия пазар са много рисковани по време на криза, все повече хора предпочитад да инвестират в имот под наем.Въпреки, че възвръщаемостта в този вид инвестиция е по-ниска в сравнение с фондовите пазари, тя се счита за стабилна и добър инвестиционен избор.Ако за първи път сте изправен пред инвестиране в недвижими имоти, то трябва да сте много внимателен, в противен случай може много бързо да си създадете големи финансови проблеми.Като начинаещ в инвестициите с недвижими имоти, вие сте длъжни да разучите основните правила на инвестиция.

Разбирателство за паричните потоци: Първо и преди всичко - трябва да разберете концепцията на паричните потоци или по-просто казано, паричния поток се изчислява чрез изваждане на жилищтните разходи (ипотечни плащания и данък сгради) от парите, получени от наемателя на месец.
Полужителен паричен поток имаме, когато получените пари са повече от жилищните разходи и обратното - когато получените пари са по-малко от жилищния разход, то имаме отрицателен паричен поток.




Правила и регламенти: Преди да започенете всяка инвестиция, прочетете правилата и разпоредбите на инвестиции за оттдаването на имот под наем.Налице са определени задължения и отговорности, които са посочени в юрисдикцията на страната.

Изборът на имот: Това е най-важната част от инвестирането във недвижими имоти.Преди инвестицията трябва да сте напълно убедени, че "вашия нов имот" ще бъде на привлекателно място, където ще има голямо търсене.Такива места са районите в близост до колежи, университети, корпоративни офиси и добри жилищни обекти.По този начин ще имате полза както и от получаване на по-високи такси за наем, както и за самата себестойност на имота.

Покупка на имот - Съвети: Дори и ако получите добра оферта за имот, намиращ се на добро място, няма да е грешка да потърсите консултация от професионален агент по недвижими имоти, които ще ви помогне в изчисляването на реалната стойност на имота.

Избор на наематели: След като сте закупили имот, може да започнете да рекламирате и търсите своите наематели.Въпреки това не прибързвайте, а изберете внимателно наемателите.

Трябва да се отбележи, че не всички имоти ще бъдат наемани в първите месеци на инвестицията.Следователно, трябва да сте потготвени и за по-слаби приходи през първите месеци.

0 коментара:

Публикуване на коментар