Ads 468x60px

сряда, 2 ноември 2011 г.

Разликата между брокер и агент на недвижими имоти

Намирането на къща, търговски площи или апартамент под наем, който напълно да отговаря на вашите изисквания и бюджет, може да бъде трудна работа.Ето за това привеждането на специалист като брокер или агент на недвижими имоти ще направи задачата значително по-лесна.Тези специалисти могат да ви осигурят къща или търговски площи, които са точно според вашите изисквания и бюджет.
Въпреки, че агентите и брокерите имат припокриващ се набор от отговорности, всъщност разлика в двете професии има.

Каква е разликата между брокер на недвижими имоти и агент?

Причината поради която хората са склонни да мислят, че агент на недвижими имоти и брокер означава едно и също, е че често двете думи се употребяват като взаимозаменяеми заглавия.Въпреки това, малцина знаят, че брокерът може да направи много повече, отколкото един агент.
На първо място, брокера и агента притежават различни лицензи, като за да ги получат и двамата трябва да преминат писмен изпит за кфалификация.Тук идва и първата съществена разлика.Брокерите трябва да изучават широк кръг от аспекти, докато агента се подготвя единствено в сферата на недвижимите имоти и в общия ред на сделките свързани с тях.



По какво се различава лиценза на агент от този на един брокер? Брокерът е лицензиран да изпълнява бизнес с недвижими имоти, докато агента може да осъществява сделки единствено с брокер.

В заключение, разликата между брокер на недвижими имоти и агент се крие в услугите, които са лицензирани да предоставят.Както споменахме по-горе, брокера може да предложи много по-широк набор от услуги, в сравнение с агента, който е ограничен до покупка и продажбата на недвижими имоти.Най-важната точка, която трябва да отбележим е, че брокерът може самостоятелно да ръководи бизнеса си, докато агента не може.Агентите на недвижими имоти трябва да работят с брокери, на базата на комисионна.Така че, ако имате намерение да се включите в бизнеса с недвижими имоти, е силно препоръчително да имате за цел да станете брокер, което ще ви даде по-широка възможност за бизнеса ви.
Проверете какви са изискванията за лицензиране на брокер и започнете подготовката ведната!

0 коментара:

Публикуване на коментар